Penne s chřestem a créme fraiche

9. listopadu 2016 v 18:50 | rohlik.cz |  Těstoviny

Suroviny

  • celozrných těstovin - 80 gramů
  • olivového oleje - 1 lžíce
  • šalotky - 1 kus
  • Creme fraiche - 1 lžíce
  • šalvěje - 3-5 lístků
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup:

1V hrnci dejte vařit vodu. Krátce zblanšírujte chřest - do vroucí vody vložte chřest, nechte jen krátce vařit - tj. maximálně 1 minutu. Poté chřest sceďte a vložte do ledové vody. Chřest nechte okapat a šikmým řezem stonky překrojte na části dlouhé asi 5 cm.
2Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody.
3Na pánvi rozehřejte olivový olej. Na jemno nasekanou šalotku nechte na oleji zesklovatět a poté přidejte chřest, scezené těstoviny, nastrouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou šalvěj, lehce osolte, opepřete a spolu s créme fraichle promíchejte.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama