Candát s bazalkovým krémem a kaší

20. ledna 2017 v 17:50 | rohlik.cz |  Ryby
Suroviny
· filet candáta 1 
· střední brambory 4 
· mléko
· máslo
· sůl
· hrst bazalky
· kelímek smetany 1 
· stroužku prolisovaného česneku 1/2 

Postup:

1. Filet candáte rozdělte na porce. Zapékací misku vyložte pečícím papírem, rozložte na něj rybu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct cca na 20 minut při 170 °C.
2. Mezitím si oloupejte brambory a dejte je vařit doměkka v osolené vodě. Uvařené je sceďte, přidejte kostičku másla, hrstku nasekaného kopru, vlažné mléko a rozmačkejte na kaši.
3. Bazalkový krém připravíte tak, že si v mixéru rozmixujte dohladka hrst bazalkových lístků se smetanou, špetkou soli a prolisovaným česnekem dohladka. Krém před podáváním prohřejte na pánvi.
4. Tip: krém můžete zakápnout trochou bíléhovína a povařit, aby se chutě spojily. Filet můžete péct i bez kůže, pokud ji předem seříznete.


Candát s bazalkovým krémem a kaší


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama