Pečená kořenová zelenina

14. ledna 2017 v 12:49 | apetitonline.cz |  Zelenina, houby

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 1 kg červené řepy
  • 500 g bulvového celeru
  • 500 g červené cibule
  • olivový olej na pokapání
  • sůl
NA DRESINK
  • 300 g crème fraîche
  • šťáva ze 2 citronů
  • hrst čerstvé majoránky nebo petrželky
  • malý kousek čerstvého křenu, nastrouhaný

Příprava jídla

1 Mrkev očistěte a nakrájejte na klínky. Celer a červenou řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na klínky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Všechnu zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem a osolte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na zhruba 50 minut.

2 Crème fraîche smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Pečenou zeleninu přesuňte do mísy a podávejte s dresinkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama