Svěží hráškový krém

3. ledna 2017 v 13:17 | A co teda jíš |  Polévky
Na 3-4 porce:
1 cibule
1 pórek
oříšek vegan margarínu
500g mraženého hrášku
1 litr zeleninového vývaru
1 lžíce sypkého bujónu*
sůl a pepř

1.
Nadrobno nakrájenou cibuli a pórek osmahneme na lžičce margarínu a po chvilce přidáme hrášek. Promícháme, necháme chvilku být a zalijeme domácím vývarem. Jakmile se polévka začne vařit, stáhneme plamen a necháme 30 minut jemně probublávat.

2.
Polévku dochutíme sypkým bujónem, solí, pepřem a mixneme tyčovým mixérem dohladka. Krém můžeme nakonec propasírovat, zjemnit rostlinnou smetanou nebo posypat bylinkami nebo krutonky. Vše je dovoleno.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama